Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgebacken er en hund med en utrolig spændende historie. Dens forfader er den afrikanske hottentothund, som man bl.a. kan se i adskillige hulemalerier fundet i Central- og Mellemafrika. Disse dygtige jagthunde levede tæt sammen med hottentotterne, og blev værdsat meget højt på grund af deres færdighed.

I det 17. århundrede blev hottentothundene blandet med en masse forskellige racer, som de europæiske missionærer medbragte. Nogle af de hunde man fik ud af disse krydsninger, blev brugt til storvildtjagt af store legendariske jægere, så som Cornelis Van Rooyen. Hans jagthunde var bemærkelsesværdig dygtige og udholdende, og deres specielle evne til at holde storvildtet i skak indtil jægeren nåede frem gjorde, at de hurtigt blev berømte. Det var på den tid enhver kendt som ukendt jægers drøm, at få fat i en Van Rooyen-hund.

I 1922 blev der nedfældet en standard, som bevidst lagde sig meget tæt op ad standarden for Dalmatineren. Og siden har Rhodesian Ridgebacken stille og roligt vundet sit indpas i hele verden. Den bliver rost for sin tilpasningsevne, alsidighed, loyalitet og forbløffende udholdenhed. Disse attributter bliver mere og mere værdsatte i hundeverden og forklarer hvorfor racen nu bliver brugt i et stort udvalg af områder. Næsten alle, der stifter bekendtskab med den, bliver meget fascineret af denne skønne hund med den bemærkelsesværdige stribe på ryggen.

Afrika

I Danmark bliver Rhodesian Ridgebacken anvendt til jagt, spor, schweiss, agility, lydighed, lure coursing, væddeløb, i redningstjenesten og som familiehund.

9 år

Kort og tæt, glat og glansfuld at se til, men hverken uld- eller silkeagtig.

Farve spænder fra lys hvede til rød hvede.

69

36

Hofte dysplasi og dermoid sinus.

Kræver jævn til god motion.