Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgebacken er en hund med en utrolig spændende historie. Dens forfader er den afrikanske hottentothund, som man bl.a. kan se i adskillige hulemalerier fundet i Central- og Mellemafrika. Disse dygtige jagthunde levede tæt sammen med hottentotterne, og blev værdsat meget højt på grund af deres færdighed.

I det 17. århundrede blev hottentothundene blandet med en masse forskellige racer, som de europæiske missionærer medbragte. Nogle af de hunde man fik ud af disse krydsninger, blev brugt til storvildtjagt af store legendariske jægere, så som Cornelis Van Rooyen. Hans jagthunde var bemærkelsesværdig dygtige og udholdende, og deres specielle evne til at holde storvildtet i skak indtil jægeren nåede frem gjorde, at de hurtigt blev berømte. Det var på den tid enhver kendt som ukendt jægers drøm, at få fat i en Van Rooyen-hund.

I 1922 blev der nedfældet en standard, som bevidst lagde sig meget tæt op ad standarden for Dalmatineren. Og siden har Rhodesian Ridgebacken stille og roligt vundet sit indpas i hele verden. Den bliver rost for sin tilpasningsevne, alsidighed, loyalitet og forbløffende udholdenhed. Disse attributter bliver mere og mere værdsatte i hundeverden og forklarer hvorfor racen nu bliver brugt i et stort udvalg af områder. Næsten alle, der stifter bekendtskab med den, bliver meget fascineret af denne skønne hund med den bemærkelsesværdige stribe på ryggen.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Afrika
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) I Danmark bliver Rhodesian Ridgebacken anvendt til jagt, spor, schweiss, agility, lydighed, lure coursing, væddeløb, i redningstjenesten og som familiehund.
Forventet levealder 9 år
Pelstype Kort og tæt, glat og glansfuld at se til, men hverken uld- eller silkeagtig.
Pelsfarve Farve spænder fra lys hvede til rød hvede.
Højde 69
Vægt 36 kg
Avls kendte sundhedstegn Hofte dysplasi og dermoid sinus.
Karakteristika /- sind Det er en smuk hund, lidt reserveret overfor fremmede, men totalt hengiven overfor sin familie. Den er perfekt som familiehund og elsker at hygge sig med sin flok. Det bør bemærkes, at den absolut ikke egner sig til at stå i en hundegård.
Aktivitet /- motion Kræver jævn til god motion.
Kennellinks www.zumelis.dk
www.hazinas.dk
www.ridgeback.dk
www.lewanika.dk
www.mgongo.dk
Specialklub www.ridgebackklub.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'