Sarplaninac

Racen blev først godkendt i 1939 af FCI under navnet Illirksi Ovzcar, og i 1957 bad den Jugoslaviske kennelklub om navneændring og dette accepterede FCI´s generalforsamling , så nu hedder racen Sarplaninac efter bjergkæden hvor den kommer fra. En af de ældste arbejdshunde i Jugoslavien. I forgangne tider, fandtes den kun i Karst og Istria, hvor den blev anvendt i de vanskelige bjergområder, men i dag er den mere udbredt.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Jugoslavien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) De Šarplaninac (udtales shar-pla-Nee-natz) eller Sharplaninec, tidligere kendt som Illyriske Shepherd, er en store Hyrdehund racen i Balkan-regionen.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Hoved ører og forsiden af benene er dækket af et kort hårlag. Rundt om halsen, på bagsiden af benene og på halen er pelsen lang, næsten fladtliggende og noget grov. Under dækpelsen er der rigelig underuld, kort tæt og af en fin struktur.
Pelsfarve Sarplaninac er en ensfarvet hund. Alle farver accepteres, fra hvid til mørkebrun, næsten sort. De foretrukne nuancer er jerngrå og mørkegrå.
Højde 62
Vægt 45 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Racen har en meget beskyttende karakter. I mangel af en flok får, vil den ofte behandle sine mennesker som får - herding dem væk fra faren eller uønskede områder. De er skyfri og majestætiske, blid med børn og mindre hunde. De er også meget intelligente og opdrættet til at overleve uden menneskelig tilsyn mens bevogtning af flokkene i det høje græs.
Aktivitet /- motion Ingen info er p.t. tilgængelig
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub Der desværre ingen specialklub
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'