Shih Tzu

Shih Tzu`ens navn er kinesisk og betyder løvehund, og racen menes da også at være opstået i det vestlige Kina. Oprindelsen er ikke nøjagtigt fastlagt, men racen regnes oprindeligt at stamme fra Lasa Apso`er eller andre små løvehunde bragt fra Tibet til det kejserlige hof og derefter forædlet i Kina til den lidt mindre Shih Tzu. Nogle mener der har været krydset pekingeser ind i racen. Shih Tzu`en var i århundreder en højt skattet selskabshund i de kejserlige gemakker og levede et luksuriøst liv ved hoffet.

I starten af 1900-tallet blev Kina til en republik, og grebet blev løsnet lidt om de royale hunde, der ellers ikke måtte føres ud af landet.
Der kom derfor efterhånden en del Shih Tzu`er til Vesten. Da Kina blev Kommunistisk, og landets hundebestand derefter så godt som blev udryddet, kunne der på baggrund af disse hunde startes et velfungerende internationalt avlsprogram. Shih Tzu`en ligner Lhasa Apso`en meget, men har et mere fladtrykt snudeparti, de er mindre og har kortere ben.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tibet
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Selskabshund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Tyk dobbelt pels af lange hår, foret med god underuld. Pelsen kræver god pleje.
Pelsfarve Flerfarvet.
Højde 27
Vægt 8 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind En charmerende lille hund med masser af pels. En hund, der ofte er meget selvbevidst og derfor kan være reserveret over for fremmed. Racen kræver meget arbejde med pelsen, hvis den skal holdes flot og bølgende.
Aktivitet /- motion Kræve ikke megen motion.
Kennellinks www.sannieshihtzu.com
www.happynoise.dk
www.123hjemmeside.dk/Mischu
Specialklub www.canis-minor.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'