Eurasier

I 1960 skabte tyskeren Julius Wipfel ved krydsning af Chow-Chow og Wolfspitz en hunderace, der først fik navnet "Wolf-Chow". Efter indkrydsning af Samojedhund i 1973 blev racen omdøbt til "Eurasier" og anerkendt af FCI som selvstændig hunderace. Navnet Eurasier er sammensat af euro + asia, da Wolfspitz er den ældste europæiske hunderace, og Chow-Chow er den ældste asiatiske hunderace.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tyskland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Selskabshund.
Forventet levealder 12 år
Pelstype Over hele kroppenen tæt underuld og middellang, løst tilliggende dækpels. Eurasierens pels kræver ingen større behandling. Den skal børste igennem et par gange om måneden og et bad et par gange om året er nok. Eurasierens pels er nemlig selvrensende, hvilket gør at eurasieren sjældent lugter af hund.
Pelsfarve Flerfarvet, bla. ulve-grå, sort, rød og mikset.
Højde 60
Vægt 32 kg
Avls kendte sundhedstegn Skjoldbruskkirtelproblemer.
Karakteristika /- sind Rolig og vagtsom. Den er stærkt knyttet til sin familie og tilbageholdende over for fremmede, uden at være aggressiv. Uden jagt-drift. For at udvikle sine egenskaber fuldt ud behøver Eurasieren tæt kontakt med sin familie samt en forstående, men dog konsekvent opdragelse. Eurasieren egner sig ikke til at være alene hjemme hele dagen.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.eurasier.dk
www.team-ashby.dk
www.eurasier-ankerstjerne.dk
Specialklub www.eurasierklubdanmark.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'