Mastin Espanol

Racen kan spores tilbage til 800 tallet. Stamfar for Broholmeren. Hyrdehund og beskyttelseshund for større ejendomme.

Under den Spanske borgerkrig blev den næsten udryddet. Overfor fremmede kan den være forbeholden og afvisende, og med dens størrelse virke frygtindgydende.

Med en kærlig, konsekvent opdragelse kan hunden formes til såvel vagt som familiehund. I hunden´s hjem land Spanien ses den hovedsageligt kun som arbejdshund. Nedstammer fra Molosserne. I familien er hunden rolig, kærlig, pålidelig, og følsom. Den store imposante hund kræver en god og velsammensat foder

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Spanien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Vagt og beskyttelseshund (for besætning og ejendom ).
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Tæt og tyk, middellangt og blødt, dækker hele kroppen ned til mellemrummene mellem tæerne. Der kan skelnes mellem to slags pels: en dækpels over ryggen og en anden, beskyttende pelstype på ribbenspart
Pelsfarve Flerfarvet.
Højde 80
Vægt 60 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Racen tilhører gruppen af Molossere, og minder om de andre Mastiffracer, mest nok af sind og udseende den Engelske Mastiff. Dog udskiller den sig på sin enorme størrelse samt dens tiltider kraftige gøen.
Aktivitet /- motion Kræver mindre motion.
Kennellinks www.mastinespanol.dk
Specialklub www.khkg.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'