Boerboel

Lang tids forskning har afsløret at boerboel forfædre kan spores helt tilbage til Herodotus tid og til Tibet, Assyrien og Babylon.

I Assyrien blev hundene brugt som soldater, endda tildækket med forstærket materiale for at beskytte dem. Da Assurbanipal erobrede Ægypten tog man også hundene med og derved blev de yderligere spredt i den kendte del af verden. Senere blev de spredt til Europa takket være Alexander den store. Han fik, i 326 før Kristus, i gave 156 af disse store hunde, som var specialtrænede til at kæmpe mod løver og elefanter. Igenem tiden udviklede disse hunde sig i to forskellige racer Mastiffén som hovedsagelig blev brugt til beskyttelse og som soldater og the hound som mest blev brugt til jagt. Begge hunde var store og stærke og typiske arbejdshunde, som var næsten ens i udseende og bygning.

Dan Jan van Riebeeck kom til Syd Afrika i 1652 bragte han sin egen hund med sig til at beskytte sig selv og sin familie i dette vilde og ukendte land. Denne hund var kendt som en Bullenbijter, en tung vagthund. De bosættere som kom efter Jan van Riebeeck tog også deres trofaste og pålidelige hunde med til at yde dem beskyttelse i mod alle de ukendte farer i dette mærkelige land. På den måde kom der hunde fra mange forskellige lande. Efterhånden som bosætterne bevægede sig længere og længere ind i landet og bosatte sig på afsidesliggende jordlodder blev hundene isoleret fra hinanden og der fandt i sagens natur en del indavl sted som resulteret i at karaktertrækkene hos den oprindelige assyriske hund begyndte at dukke op. Overlevelse var af allerstørste betydning og det var her at hårdførheden hos vore dages Boerboel nødvendigvis blev avlet frem.

Der var ingen dyrlæge eller medicin for hunden og de skulle i høj grad passe sig selv. I den store bosætnings periode havde Boerboelen de fleste af de træk, som den har i dag og den er tydelig genkendelig på gamle tegninger. De havde ikke brug for en ulydig, humørsyg, sart og syg hund- de skulle forlade sig på hunden til beskyttelse af familien, arbejde og jagt.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Sydafrika
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Til familie og vagthund på gård
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Kort
Pelsfarve Gul, gulbrun, rødbrun, brun og brindel.
Højde 75
Vægt 69 kg
Avls kendte sundhedstegn Robust og sund hund med lang levetid.
Karakteristika /- sind Boerboel’en er først og fremmest en vagthund, så de behøver deres eget territorium. Et område at bevogte, det er ikke en hund som er egnet til at holdes i en lejlighed eller et lille hus uden have. At blive luftet med snor på er simpelt hen ikke tilstrækkeligt for en Boerboel!. Det er en god familiehund, men kan være tilbageholdende eller tøvende overfor fremmede eller ukendte situationer.
Aktivitet /- motion Ingen info er p.t. tilgængelig
Kennellinks www.boerboel.dk
Specialklub Der desværre ingen specialklub
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'