Boxer

Som Boxerens umiddelbare forfader regnes den "Lille Bulbider" eller "Brabant Bulbideren". Datidens opdræt af bulbidere blev for det meste varetaget af jægerne, som anvendte dem til jagt. Deres opgave var at standse og fastholde vildtet, når det var indhentet af drivhundene,indtil jægeren nåede frem og nedlagde byttet. Til denne opgave måtte hunden have en så bred flab som muligt, med brede kæber, for bedst at kunne bide sig fast og holde grebet. En bulbider med disse egenskaber var bedst egnet til sin opgave og blev derfor brugt i avlen, som dengang kun var bestemt af hundens duelighed og dens brugsformål. På den måde foretog man gennem avlen en udvælgelse, som frembragte en bredsnudet hund med opadvendt næse.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tyskland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Ledsage-, beskyttelseshund- og brugshund. Bullbidning, vagthund.
Forventet levealder 10 år
Pelstype Kort, hårdt, glansfuldt og tilliggende.
Pelsfarve Rød/gul og tigret.
Højde 63
Vægt 32 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Det er en utrolig kærlig hund der elsker at være sammen med sin familie i tykt og tyndt. Boxeren er en meget glad, nysgerrig, opfindsom og sjov hund. Humoristisk sans er en god ting at have når man lever sammen med en boxer.
Aktivitet /- motion Når man anskaffer sig en boxer, må man også anskaffe sig passende udendørs tøj og fodtøj, for boxeren trives bedst med meget motion og aktivering.
Kennellinks www.rieckholm.dk
www.boxerkaer.dk
Specialklub www.boxer-klubben.dk
Andre referencer http://da.wikipedia.org/wiki/Boxer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'