Xoloitzcuintle - Mexicansk Hårløs.

Racen stammer fra Mellemamerika hvor man fra præcolumbiansk tid kender den fra udgravede skulpturer og overleverede sagn. Aztekerne troede den hårløse hund ville føre sin ejer frelst gennem dødsriget.

Ifølge aztekisk mytologi skabte guden Xolotl hunden fra en splint af livets ben hvorfra alle mennesker er skabt. Xolotl gav menneskene hunden som gave, med besked om at værge den med deres liv, til gengæld ville den føre mennesket uskadt gennem Mitclan, dødsriget, og videre mod himmelens aftenstjerne (Venus). Dengang som i dag tror mange at racen har helbredende, telepatiske eller overjordiske kvaliteter. Den regnes for Amerikas første husdyr og blev brugt både som føde og som helligt dyr til ofringer.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Mexico
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Mexicansk hårløs - eller xoloitzcuintle som racen hedder internationalt - har været brugt til mange formål: offerdyr, mad, varmedunk på kolde nætter, som medicin (da man troede de havde helbredende og magiske evner), vagthund og skødehund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Hårløs.
Pelsfarve
Højde 55
Vægt 20 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind En Xolo er en meget hengiven hund og den bryder sig ikke om at være væk fra sin ejer i længere perioder. Man kan godt træne en Xolo til at være alene hjemme mens man er på arbejde, men man efterlader ikke en Xolo i en hundekennel eller hos mennesker den ikke kender mens man tager på ferie. En Xoloitzcuintle binder sig mest til en person (og det er i de fleste tilfælde for livstid) - men de er meget hengivne og kærlige overfor alle der bor under samme tag som deres "herre" og dem selv. De er meget gode til børn, og kan fint leve sammen med både katte og andre dyr. Størrelsen på xoloerne varierer fra meget små Chihuahua-størrelser til Doberman.
Aktivitet /- motion Kræver minimal motion.
Kennellinks www.hedehuset.com
www.xolohunden.dk
Specialklub www.spidshundeklubben.dk
Andre referencer www.xolo.com
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'