Lhasa Apso

Lhasa Apso'en stammer fra højsletten i Tibet, landet der ofte betegnes som "Verdens tag". Disse egne ligger nemlig i en højde af 3500-5000 m. over havets overflade. Klimaet er yderst ekstremt: Lange isvintre og korte somre på skift. Disse hårde betingelser har præget mennesker og dyr i årtusinder.

Alle tibetanske hunde er derfor meget robuste og modstandskraftige og har næsten alle udviklet en tyk, fyldig pels til beskyttelse mod vejrforholdene.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tibet
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Oprindeligt blev Lhasa Apsoerne brugt som nyttedyr og selskabshunde i de tibetanske templer. Trods den ubetydelige størrelse, tjente de blandt andet som vagthunde i templerne.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Lang, tung, lige og hård med underuld.
Pelsfarve Gylden, sand- eller honningfarvet, mørk gråsprængt (grizzle), skifer- eller røgfarvet, flerfarvet (parti-colour), sort, hvid eller brun.
Højde 25
Vægt 8 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Som husfælle er den meget behagelig, den er meget hengiven og tilpasser sig nemt, når ejeren har opnået dens fortrolighed. Den er ofte meget mistroisk overfor fremmede og er altid vagtsom, en god vogter af hus og have.
Aktivitet /- motion Kræver mindre motion.
Kennellinks www.lhasa-apso-opdraet.dk
www.crystal-eyes.dk
Specialklub www.lhasaapso.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'