Staffordshire Bull Terrier

I begyndelsen af forrige århundrede, fandt man i England på at krydse den engelske Bulldog med en mindre glathåret engelsk terrier. Den nu afdøde race Old English Terrier. Ønsket var at få en hund, som havde terrierens hurtighed, og en del af Bulldoggens styrke.

I begyndelsen blev den kaldt en Bull and Terrier hund, men i slutningen af forrige århundrede blev racen efterhånden rendyrket til den form vi kender i dag, og har siden heddet Staffordshire Bull Terrier.

Racen blev alligevel først anerkendt af den engelske kennelklub så sent som i 1935. Det er således en ret ung race, og Staffordshire Bull Terrieren vil altid være lidt mere eller mindre Bulldog eller terrierpræget. Det gælder også for udseendet og sindelaget, men det er tilladt indenfor de racemæssige rammer.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Storbritannien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Brugshund.
Forventet levealder 12 år
Pelstype Glathåret, kort og tæt tilliggende.
Pelsfarve Rød, fawn, hvid, sort eller blå, eller enhver af disse farver med hvide aftegninger.
Højde 41
Vægt 17 kg
Avls kendte sundhedstegn HD, L2-hga er en genetisk sygdom, der angriber hjernen, og juvenile hereditary cataract.
Karakteristika /- sind Staffordshiren er ekstremt kærlig, venlig, meget menneskeglad og loyal, men derfor kan den godt vise tænder alligevel. Det kommer dog ikke til udtryk, før den føler sig truet eller utryg. Fra naturens side er Staff´en meget lidt støjende hund. Staff'en er desuden rigtig god til børn, dog skal al leg overvåges af en voksen, da det stadig er en hund man har med at gøre, og ikke et stykke legetøj. Den korrekt opdraget Staffordshire Bull Terrier indlader sig sjældent i hundeslagsmål. Den ser den anden hund an, og indordner sig i hierarkiet. Derfor er det også vigtigt, at være en god, kærlig konsekvent leder, da Staff'en ellers kan komme ud af balance.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.wenk-staff.dk
www.roxystaff.dk
www.battlepeak.dk
Specialklub www.dansk-terrier-klub.dk
Andre referencer www.sbtdanmark.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'