Irish Glen of Imaal Terrier

På trods af at Glennen (som racen kaldes i daglig tale) stadig den dag i dag er forholdsvis ukendt, er den faktisk en af de ældste terrierracer.

Helt tilbage fra år 1575 kan der findes beskrivelser af en race, der med stor sikkerhed kan siges at være Irish Glen of Imaal Terrieren.
Som navnet antyder stammer racen fra Irland.

Nærmere bestemt fra grevskabet Wicklow syd for Dublin. I Wicklow ligger dalen Imaal og det er herfra Glennen har fået sit navn. Glen betyder nemlig dal på Irlands oprindelige sprog gælisk.

Racen var meget lokal og i Imaal blev den brugt til at holde de små landbrug fri for skadedyr. Men som alle andre terriers blev den også brugt til jagt.

Irerne sendte deres Glen i grævlingegrave. Den skulle så trække grævlingen ud uden at give en lyd fra sig. Begyndte den at gø var det grund til diskvalifikation. Racen blev derfor kendt som den "stille arbejder".

Racen blev dog først anerkendt af den irske kennel klub i 1933, for i 1981 at blive internationalt anerkendt af FCI.
I 1985 kom den første glen til Danmark (CH Glenheights Teaser), således vi i dag kan tælle ca. 200 eksemplarer her i landet.

Irland

Jagthund.

Ingen info er p.t. tilgængelig

Glennen fælder ikke, men skal trimmes ca. 2 gange om året, og den halvlange pels er nem at holde, hvis den børstes og kæmmes 1 gang om ugen.

Farverne på Glennen er blå brindle og hvedefarvet, hvor farvevariationerne spænder fra lys til mørk grå, og fra beige til rød.

36

18

Ingen info er p.t. tilgængelig

Kræver en del motion.