Irish Glen of Imaal Terrier

På trods af at Glennen (som racen kaldes i daglig tale) stadig den dag i dag er forholdsvis ukendt, er den faktisk en af de ældste terrierracer.

Helt tilbage fra år 1575 kan der findes beskrivelser af en race, der med stor sikkerhed kan siges at være Irish Glen of Imaal Terrieren.
Som navnet antyder stammer racen fra Irland.

Nærmere bestemt fra grevskabet Wicklow syd for Dublin. I Wicklow ligger dalen Imaal og det er herfra Glennen har fået sit navn. Glen betyder nemlig dal på Irlands oprindelige sprog gælisk.

Racen var meget lokal og i Imaal blev den brugt til at holde de små landbrug fri for skadedyr. Men som alle andre terriers blev den også brugt til jagt.

Irerne sendte deres Glen i grævlingegrave. Den skulle så trække grævlingen ud uden at give en lyd fra sig. Begyndte den at gø var det grund til diskvalifikation. Racen blev derfor kendt som den "stille arbejder".

Racen blev dog først anerkendt af den irske kennel klub i 1933, for i 1981 at blive internationalt anerkendt af FCI.
I 1985 kom den første glen til Danmark (CH Glenheights Teaser), således vi i dag kan tælle ca. 200 eksemplarer her i landet.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Irland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagthund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Glennen fælder ikke, men skal trimmes ca. 2 gange om året, og den halvlange pels er nem at holde, hvis den børstes og kæmmes 1 gang om ugen.
Pelsfarve Farverne på Glennen er blå brindle og hvedefarvet, hvor farvevariationerne spænder fra lys til mørk grå, og fra beige til rød.
Højde 36
Vægt 18 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Glennen en rar og venlig familiehund, og enkelte bliver stadig brugt til jagt. Den har let ved at tilpasse sig, er meget intelligent og besidder terrierens mod og selvsikkerhed. Den er meget rolig, gø'r ikke uden grund, og over for børn er den kærlig og tålmodig, hvis børnene også er det over for den.
Aktivitet /- motion Kræver en del motion.
Kennellinks www.mccormac.dk
www.glens.dk
Specialklub www.dansk-terrier-klub.dk
Andre referencer www.dtk-irish-glen.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'