Weimaraner

Weimaraneren har fået sit navn efter byen Weimar, som ligger i Tyskland. Weimaraneren er en gammel race i Tyskland, i 1897 blev den Tyske Weimaraner Klub stiftet som den 4. specialiserede race. Avlen var meget restriktiv, hovedsagelig for jægere og forstfolk.

Sidst i halvtredserne indførtes de første weimaranere til Danmark og i 1961blev klubben stiftet. Der bliver i gennemsnit stambogsført 50 hvalpe om året.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tyskland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Alsidig jagtbrugshund (stående jagthund).
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Weimaraneren findes i 2 hårlagsvarianter, kort- og langhåret. I Danmark har vi hovedsagelig korthårede weimaranere, men ind imellem dukker der en enkelt langhåret op. I Tyskland er den langhårede weimaraner langt mere almindelig. Det er i Danmark forbudt at parre kort- og langhåret weimaranere.
Pelsfarve Sølvgrå, rådyr- eller musegrå såvel som overgange mellem disse farvenuancer.
Højde 70
Vægt 40 kg
Avls kendte sundhedstegn HD.
Karakteristika /- sind Weimaraneren er en middelstor stående jagthund med en sølvgrå pels, som har givet den tilnavnet "det grå spøgelse".
Aktivitet /- motion Kræver megen motion.
Kennellinks www.bomlaz.dk
www.123hjemmeside.dk/hotshoots
Specialklub www.weimaraner.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'