Schapendoes

Schapendoes er navnet på en gammel hollandsk hyrdehunderace, der udførte sit arbejde i en tid, da der endnu var mange fårehyrder i Holland. Schapendoes gjorde det med en utrættelig præcision og til hyrdernes fulde tilfredshed.
P.M.C. Toepoel registrerede i 1940 de hollandske hunderacer. Han stødte her på restbestanden af Schapendoes; fårehyrdehunden, der nu var mere eller mindre arbejdsløs på grund af ændringer i landbruget. I et samarbejde mellem erfarne opdrættere og genforskere opbyggedes racen på ny på en sund stamme. I 1954 blev racepunkterne officielt fastlagt og har nu fået den officielle status: FCI Standard nr. 313. Schapendoes er i Danmark opdrættet siden 1989.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Holland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Hyrdning, familiehund, en god alround hund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype En Schapendoes har en tyk pels med tilstrækkelig underuld. Pelsen er lang, godt 7 cm eller mere omkring bagparten. Den er ikke glat, men let bølget. Tydeligt krøllet eller kruset pels er ikke tiladt.
Pelsfarve Flerfarvet, men blågrå til sort foretrækkes.
Højde 50
Vægt 25 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind acen er også meget velegnet til lydighed og agility. Schapendoes er en hyrdehund og har derfor ingen tilbøjeligheder til at strejfe. Den er i bogstaveligste forstand en familiehund og meget glad for sine mennesker, og den er derfor ikke egnet til at være alene hjemme i mere end 5-6 timer om dagen.
Aktivitet /- motion Kræver jævn motion.
Kennellinks www.kennelskandia.dk
www.jungdoes.dk
www.fanica.dk
www.nicondoes.palsgreen.dk
Specialklub www.schapendoes.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'