Foxterrier - Glathåret

1860 vises de første foxterrier på en udstilling. I 1876 blev den første foxterrier klub stiftet og i 1913 blev de delt i op i 2 selvstændige racer henholdsvis ruhåret foxterrier og glathåret foxterrier. Herefter kom der for alvor gang i opdrættet og i udvikling af den livlige race vi kender idag.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område England
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Oprindelig blev de meget brug til Rævegrav og rottebidnings konnkurence.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Glathåret.
Pelsfarve Helt hvid, hvid/sort, samt hvid/brun.
Højde 39
Vægt 8 kg
Avls kendte sundhedstegn Knæledsfejl og hjertefejl ( forekommer kun i enkelte linier ). Døvhed kan forekomme hos helt hvide hunde.
Karakteristika /- sind Den glathårede foxterrier i dag er en venlig, kvik og livlig hund, der meget let finder sig tilrette i en familie. Det ældgamle jagtinstinkt er bevaret i de fleste afstamninger, men i dag er den glathårede foxterrier først og fremmest en familiehund. Den er lærenem og nem at opdrage. Den elsker at lege og føler det som sin vigtigste opgave at gøre sin familie tilpas. Den er dog stadigvæk en terrier. Den er en lille smule stædig, og kræver derfor forståelse i opdragelsen.
Aktivitet /- motion Kræver mindre motion.
Kennellinks www.scanfox.dk
www.jema-spot.dk
www.egelykkefox.dk
Specialklub www.dansk-terrier-klub.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'