Curly Coated Retriever

En Curly, som den kaldes for nemheds skyld, er én af de fem retrieverracer. Hunde som alle blev opdrættet til at opsamle det vildt, som jægeren nedlægger.

Curlyen er den ældste og største af retrieverne og blev for første gang vist på udstilling i England i 1860. Fire år senere blev den for første gang udstillet i specielle klasser kun for Curlyer. Man har tegninger fra sidst i 1700-tallet, som viser Curlyen i jagtsituationer og det er også som sådan den er blevet brugt, nemlig til apportering.

Det skal nævnes at Curlyen i England blev voldsomt decimeret i antal omkring første verdenskrigs begyndelse. Dette skyldtes hovedsagligt, at Curlyen på grund af dens fremragende apporteringsevner var herregårdsskytternes hunde og mange af skytterne aflivede deres hunde, inden de drog i krig.
Det samme gentog sig ved anden verdenskrigs begyndelse og det var ved at udrydde racen i England, hvor der så sent som i 1969 kun var registreret 93 eksemplarer af racen.

I dag er der ca. 5.000 registrerede Curlyer fordelt over Europa, Nordamerika, Australien og New Zealand.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Storbritannien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Oprindeligt var Curlyen opdrættet til at opsamle det vildt, som jægeren nedlægger, men har også udviklet sig til at udføre opgaver som narkohund, bombehund, schweisshund, førerhund for blinde, rednings- og lavinehund - og ikke mindst som almindelig og højt elsket familiehund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Små tætte og faste krøller fra nakkehus til halespids. Curlyen er en af de få racer som ikke skal hverken friseres eller børstes. I stedet masserer man pelsen med vand og en flad hånd i runde bevægelser. Racen fælder lidt under normalt, men det kan virke mindre, da de løse hår sidder i krøllerne, dog har Curlyen til gengæld perioder, hvor den smider alle krøller, så nye kan vokse frem. Ved tæver sker dette efter hver løbetid/drægtighed, hvor det hos hannerne er sjældnere.
Pelsfarve Sort og leverfarvet.
Højde 67
Vægt 35 kg
Avls kendte sundhedstegn Cataracts, epilepsi, kræft, og HD.
Karakteristika /- sind Den aktive unghund er sent udviklet og behøver en tålmodig, kærlig ejer, som på en rolig måde evner at sætte sin vilje igennem, og som kan tilbyde den god plads, megen motion og beskæftigelse. Jagt, mark, brugs, -og Lydighedsprøver, agillity, redningshund, førerhund, handicaphund, udstilling, -curlyen kan benyttes på mange områder. Den har blot behov for tæt tilknytning til familien og er en meget kærlig hund som er tålmodig i sin omgang med børn.
Aktivitet /- motion Kræver megen motion
Kennellinks www.lindapetersen.dk
www.pounamus.dk
www.kennel-sasa.dk
Specialklub www.dansk-retriever-klub.dk
Andre referencer www.curlycoatedretrieverclub.co.uk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'