Yorkshire Terrier

Hunden er opstået som et mix af forskellige terrierracer og så mener man også at malteseren har hjulpet til -p.g.a. silkepelsen.

I gamle dage vejede yorkien omkring 6-7 kg. og blev brugt i minegangene i England til at tage rotter inden mandskabet blev sendt ned, deraf navnet "rottehunden". Den første yorkie kom til Danmark i 1886 da der blev afholdt hundeudstilling i Danmark for første gang, men ellers er yorkien ikke begyndt at komme til Danmark som egentlig familiehund før engang omkring 1930.

Den har siden været populær og denne popularitet må siges at være ganske stigende her i de senere år, i hvert fald ses der flere og flere yorkier på udstillingerne rundt omkring i Danmark.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område England
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Øgenavnet rottehund kommer af, at man brugte Yorkien til at fange rotter i kulminerne. Nutid som selskabshund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Silkepels, ingen underuld. Kræver pelspleje hver dag med børste.Yorkien har ikke underuld, men nærmest hår som vi mennesker, så den er utrolig allergivenlig.
Pelsfarve Mørk stålblå (ikke sølvblå) fra nakkeknuden til haleroden.
Højde 24
Vægt 3 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind En herlig lille familie-og selskabshund, der gladeligt går ture, elsker at lege, er nem at have med overalt og altid er glad og har fart over feltet. Knap så velegnet i hjem med helt små børn, p.g.a. sin lille størrelse. (Max vægt 3,2 kg.) Det er klart at hvis man har udstilling i tankerne må man være forberedt på en del pelspleje, op til en times tid pr. dag, men mindre kan jo naturligvis også gøre det, bl.a. kan man sætte papilotter i pelsen på hunden og spare sig selv for noget tid den vej, endelig vælger mange også udstilling fra, og så er der jo intet til hinder for at man simpelthen klipper sin lille ven ned og har en korthårs udgave af yorkien.
Aktivitet /- motion Kræver minimal motion.
Kennellinks www.kennel-yorkielands.dk
Specialklub www.canis-minor.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'