Japanese Chin

Denne lille hund, der også kaldes Japan Chin, menes at være forfader til den nuværende pekingeser.

Den stammer da også fra Kina, hvorfra den med budhistmunke kom til Japan for over 1000år siden. I mange hundrede år var det den foretrukne hund ved det kejserlige japanske hof. Engang i middelalderen bragte søfarende den med til Europa, hvor den - særlig i England - blec meget populær som skødehund i fornemme kredse.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Japan
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Den er god til at indrette sig, og er derfor ideel både som indehund hos ældre mennesker, da den næsten aldrig gøer, og ikke har det store behov for motion, såvel som hos den aktive børnefamilie med megen leg og lange gåture.Den kræver ikke den store pleje, den skal bare børstes én gang om ugen, så fælder den ikke.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Mellemlang og silkeblød.
Pelsfarve Sort og hvid eller hvid og rød (farver fra lemon til mørk mahogni er tilladt.)
Højde 25
Vægt 4 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Den lille selskabshund, Japanese Chin -i daglig tale kaldet Japper - er af natur en trofast, kærlig og intelligent hund. Den er særdeles renlig, da den vasker sig i ansigtet på samme måde som en kat.
Aktivitet /- motion Kræver minimal motion.
Kennellinks www.roseheaven.dk
Specialklub www.canis-minor.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'