Kontinental Landseer

Landseer kaldes også Kontinental Landseer og er en stor og stærk hunderace som har har fået navn efter den kendte billedkunstner Sir Edwin Henry Landseer (7. mars 1802-1. oktober 1873), som i 1838 bl.a. malede det berømte billede The Distinguished Member of the Humane Society. Han var specialist i at portrættere dyr i alle mulige situationer. Hunderacen kom oprindeligt kom fra Newfoundland men blev ført til England i så stort antal i perioden 1800 til 1850 at den uddøde i Newfoundland. Omkring år 1900 var den gået af mode i England men blev reddet og videreudviklet af tyske opdrættere fik derved benævnelsen kontinental.

Mange kennelklubber anser Landseer for at være en variant af Newfoundlænder men FCI anerkender den som en selvstændig hunderace.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område New Foundland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Oprindeligt på New Foundland hvor den stammer fra, blev den brugt til at trække fiskernes net på land, og om vinteren til at trække tømmer ud fra skovene.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Hvid/sort.
Pelsfarve Rent hvid med skarpt afgrænsede sorte partier.
Højde 80
Vægt 60 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Landseeren har et meget blidt og tålmodigt sind, hvorfor den da også i Tyskland hvor den er mere udbredt, bliver kaldt for den blide kæmpe. Den er udpræget god til børn, den er legesyg og følger sin familie i tykt og tyndt. Den er stærk som en bjørn, og trækker med glæde børnenes slæde gennem sneen. Dens hengivenhed over for sin familie er uendelig, men er samtidig en god vagthund.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks http://hjem.get2net.dk/landseer
Specialklub Der desværre ingen specialklub
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'