Sort Spids

Sort Spids er den ældste hunderace vi kender. Hunden fandtes oprindeligt i to varianter: en vildtfarvet og en sort. De blev brugt som arbejdshunde for bønderne,hvor de om sommeren bl.a. var med på marken for at vogte dyr.

Om vinteren opholdt de sig i staldene, hvor de fangede rotter og mus samt fungerede som vagthunde. Antallet af sorte spidshunde faldt drastisk, da der i 1700-tallet blev påbudt, at hunde over 1 fod (ca.30cm.) skulle have afhugget højre forpote eller have overskåret ankelsenen i forbenet.

Dette blev gjort for at forhindre bøndernes hunde i at jage herremandens vildt. Da spidshundene var 1½ fod (ca.45 cm.) gik det hårdt ud over dem.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Danmark
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Sort Spids er en god familiehund, der kommer godt overens med både børn og andre dyr. Det er en sund og adræt race, der er oplagt at bruge til agillity og andet arbejde.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Dobbelt pels. Underpelsen er tyk, fyldig og hård. Yderpelsen er ret glatliggende og glinsende blank
Pelsfarve Sort
Højde 48
Vægt 22 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind En livlig og meget lærevillig.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.sortspids.dk
Specialklub www.vikingehund.dk
Andre referencer www.vuffer.com
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'