Golden Retriever

De første retrievere stambogsførtes i England sidst i 1860erne. Først i 1913 blev golden retrieveren anerkendt som selvstændig race i den engelske kennelklub. Indtil da var de blevet udstillet sammen med flatcoated retriever. Baggrunden var wavycoated og curlycoated retriever opstået ved krydsning mellem newfoundlænder, spaniel og irsk setter. Jægerne ønskede at udvikle en blødmundet, robust og vandglad specialist til at apportere vildtet, i stedet for at anvende de stående hunde, som settere og pointere. Jægerne mente at de stående hunde ville søge med for lav hoved

I 1956-57 importeredes de første Goldens til Danmark, og det første kuld blev født i 1958. I 1966 blev stambogsført 524, i 1975 3.279, i 1985 2.395 og i 1999 1003.

Frem til i dag har Goldens øget fantastisk i popularitet og antal, hvilket i dag kan ses som nogle problemer med at bevare typen, temperamentet og jagtegenskaberne. Racens oprindelse og udvikling I praksis er opdrættet af Goldens blevet mere nuanceret. Nogle vælger at fokusere mest på udstillingslinier, mens andre vælger at fokusere mere på jagtlinier. Derfor bør hvalpekøbere med særlig interesse for disse egenskaber, orientere sig om forældredyrenes officielle markprøve- og/eller udstillings præmieringer inden valg af opdrætter.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område England
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Apporterende jagthund og familiehund.
Forventet levealder 13 år
Pelstype Fladtliggende eller bølget med behæng.
Pelsfarve Creme og gylden nuancer
Højde 51
Vægt 40 kg
Avls kendte sundhedstegn Nethindesvind, hjerte og hudsygdomme, hofter, wille-brands syndrom.
Karakteristika /- sind Meget populær hund. Golden Retrieveren bestrider alle punkter for en god familiehund. Er aktiv, opmærksom og er særdeles god til børn med sit nonagressive sind.
Aktivitet /- motion Golden Retriveren er krævende med god motion, ellers tendens til fedme. Er meget legesyg, så spil med bolde og pinde er i dens favør mht til motion.
Kennellinks www.kennel-grejsdalen.dk
www.julisstjerne.dk
www.kildespring.com
www.goldenwinthers.dk
www.jollygold.dk
www.bredekaer.dk
www.falkirks.dk
www.high-style.dk
Specialklub www.dansk-retriever-klub.dk
Andre referencer www.goldenretriever.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'