Mastino Napoletano

Mastino Napoletano er en efterkommer af de store Romerske molosser, der beskrives af Columelle i det 1. århundrede e. kr. i hans bog ”De Rerustica”. Den var udbredt over hele Europa af de romerske legioner, som den kæmpede sammen med og blev ophav til talrige mastiff-racer i andre europæiske lande.

Efter at have overlevet i århundreder i landdistrikterne ved foden af Vesuv, og især i egnen omkring Napoli, er den igen blevet renavlet siden 1947 takket være en gruppe hundeelskeres vedholdende og dybe interesse.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Italien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Vagthund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Kort.
Pelsfarve Grå, blygrå og sort, men tillige brun, fauve og mørkfauve (hjortefarvet), undertiden med små hvide pletter på bryst og tåspidser.
Højde 75
Vægt 65 kg
Avls kendte sundhedstegn HD.
Karakteristika /- sind Mastino Napoletano er en race, som i sin opvækst kræver en konsekvent, men kærlig opvækst, og en familie med god tid til at have hund, og en stor forståelse for dens karakter og egenskaber. Man skal have en stor fleksibilitet, samtidig med at man er meget tålmodig med racen, især med hensyn til lydighedstræning.
Aktivitet /- motion Må ikke motioneres for kraftigt i sin opvækst. Herefter middel motion.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub www.danskmolosserklub.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'