Cane Corso Italiano

Man mener at Cane Corso stammer fra den gamle Romerske hund "Canis Pugnax". En kæmpe stor hund man brugte som krigshund, og i arenaen hvor den kæmpede imod b.la løver. Cane Corso stammer oprindeligt fra Sicilien.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Italien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Cane Corso Italiano er ikke en kamphund og har aldrig været brugt til hundekampe, som mange fejlagtigt tror[Kilde mangler]. De er oprindeligt avlet som forskellige typer arbejdshunde igennem flere hundrede år.Man brugte dem til at beskytte kvæget imod ulve, som vagthunde på gårdene og vildsvinejagt. Slagterne brugte også Cane Corsoen til at hjælpe med at fastholde kvæget, når der skulle slagtes. I dag bruges de stadig til jagt og vagt.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Korthåret. Fælder meget lidt, så at sige intet.
Pelsfarve Sort, blygrå, skifergrå, lysegrå, lys fawn; hjorterød og mørk fawn, brindlet (striber affawn eller grå i forskellige nuancer).
Højde 68
Vægt 50 kg
Avls kendte sundhedstegn Øjenproblemer, HD/AD.
Karakteristika /- sind Cane Corso Italiano har et meget stabilt temperament, og du ved altid, hvor du har den. Den er fantastisk overfor familiens børn, og det er ikke uden grund, at Italienerne kalder den for ”børnenes hund”(Nannydog). Meget loyal og villig til at behage, og meget stille når den er inde i huset. Cane Corsoen er utroligt intelligent, og er ekstremt lærenem samt lærevillig.
Aktivitet /- motion Cane Corso kan til nød holdes i en lejlighed, hvis den får nok og regelmæssig motion, men det er bestemt ikke optimalt, for selv om vinteren, foretrækker den at ligge udenfor i haven. Den skal i skoven eller på stranden mindst 3-4 gange om ugen udover de daglige ture.
Kennellinks www.canecorsoitaliano.dk
http://www.123hjemmeside.dk/del-angelo-canecorso
Specialklub www.cane-corso-italiano.dk
Andre referencer www.canecorsoforum.info
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'