Whippet

Den stammer oprindelig fra England, og er en af de yngste racer herhjemme. Dens oprindelse kan spores ca. 170 år tilbage, hvor den menes at være anvendt af arbejderne i kulminerne til at supplere kosten gennem dens fortrinlige evne til at fange vilde kaniner.

Som alle andre mynder er den en sublim jagthund, dens utrolige evne til at se enhver bevægelse i naturen sikrer at den er i stand til at jage efter vildt, hvor de fleste andre hunde intet ville registrere.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område England
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Whippet er en hundrace fremavlet specielt til vædeløb, og i første del af løbet kan den endda løbe fra en greyhound. I mange henseender ligner en whippet en greyhound i mindre målestok.
Forventet levealder 14 år
Pelstype Fin og kort, med tæt struktur.
Pelsfarve Flerfarvet.
Højde 51
Vægt 13 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Whippet er en mynde og kan løbe rigtig stærkt (topfart omk. 60 km/t). Whippets kan derfor bruges til væddeløb, men passer ligeså godt ind i familielivet. Whippets er sprintere og efter en god løbetur er de utroligt rolige indenfor. Socialt samvær med andre dyr i huset er normalt ikke et problem, og det gælder uanset om det er andre whippets, andre hunde, katte, kaniner osv.
Aktivitet /- motion Kræver god motion.
Kennellinks www.nicandras.dk
www.sandlinewhippet.com
Specialklub www.myndeklubben.dk
Andre referencer www.kvf-dogracing.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'