Bichon Havanais

Racen stammer fra det vestlige Middelhavsområde og er udviklet i de spanske og italienske kystegne.

Det ser ud til, at disse hunde på et tidligt tidspunkt er blevet bragt til Cuba af italienske søkaptajner på langfart. Racens mest almindelige farve ”havannabrun” (tobaksfarvet, rødbrun) har fejlagtigt givet anledning til den legende, at der var tale om en race med oprindelse i Havana, Cuba’s hovedstad.

Forholdene dér har medført, at racens gamle blodlinier er totalt forsvundet fra Cuba; kun nogle efterkommere har overlevet i USA efter at være smuglet bort fra øen.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Cuba
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Selskabshund. Men kan sagtens bruges til stort set alle former for træning, agility, udstilling mm. Selvom det er en lille racehund, så er det en meget klog, lærenem og vaks hund.
Forventet levealder 11 år
Pelstype Lang blød og silkeagtig pels.Racen fælder ikke, så derfor er den meget anvendelig til folk med allergi.
Pelsfarve Sjældent ren hvid, mest beige i alle afskygninger, brun, grå, koksgrå, sort eller hvid - med store aftegninger i de forannævnte farvetoner.
Højde 27
Vægt 7 kg
Avls kendte sundhedstegn Katarakt.
Karakteristika /- sind Havanaisen er en dejlig familiehund med et mildt temperament der egner sig til børnefamilier i særdeleshed. Det er en hund der er meget nem at opdrage, og løser gerne opgaverne den bliver sat til.
Aktivitet /- motion Kræve middel motion.
Kennellinks www.canino.dk
www.mikinanoq.dk
www.honiahaka.dk
www.clear-cloud.dk
Specialklub www.canis-minor.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'