Irish Soft-Coated Wheaten Terrier

Wheaten Terrieren stammer fra provinsen Munster i Irland, men den eksakte oprindelse er ukendt. Den er en af de ældste irske terrierracer, og som sådan bliver den regnet som stamfar for flere andre terrierracer.

Den irske kennelklubben anerkendte racen i 1937, men The Kennel Club i Storbritannien accepterede den først i 1943. Til Norge kom den først i 1964.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Irland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Wheaten terriers er altid blevet brugt på mindre landbrug for at dræbe skadedyr eller hjælpe til i arbejdet omkring gården. De blev i lang tid brugt i det vanskelige job med jagt på grævling og odder.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Pelsen er silkeagtig blød og bølger let. En irish Softcoated wheaten terrier er en af de få terrier racer som klippes, hvis man klipper sin Irish Softcoated wheaten er der regler for hvor og hvor meget man klipper alt efter type.
Pelsfarve Farven er hvedefarvet/gultonet i alle nuancer.
Højde 48
Vægt 25 kg
Avls kendte sundhedstegn Progressiv nephropaty og protein loosing disease samt HD og øjensygdomme.
Karakteristika /- sind En Irish Softcoated Wheaten terrier er nem at opdrage og den kan godt lide at kende sine grænser og er man bestemt og konsekvent uden at være hård opnår man hurtig gode resultater med sin wheaten.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.wheaten.dk
www.danterri.dk
Specialklub www.dansk-terrier-klub.dk
Andre referencer www.irish-wheaten.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'