Aidi

Atlas-bjerghunden har eksisteret i umindelige tider i Nordafrikas bjege og højsletter. I vore dage findes den i stort antal i Atlasbjergene i Marokko, som er ansvarlig for racens standard. Den er tæt knyttet til den semi-nomadiske befolkning i bjergegnene, hvor den har til opgave at forsvare sin herres telt og ejendele, samt beskytte flokkene af husdyr mod vilde dyr, som kunne angribe dem. Der findes ingen ”hyrdehunde” i Atlas-området. Denne marokkanske hund, som lever i bjergegnene, har aldrig vogtet får som vi kender det fra hyrdehunde i Europa.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Morocco
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Bevogtning og beskyttelse.
Forventet levealder 10 år
Pelstype Tykt, temmelig groft og halvlangt, ca 6 cm, undtagen i ansigtet og på ørerne, hvor pelsen er glathåret og mere fin. På halen og ved struben danner pelsen en manke, især hos hannerne. Bukser og hale er fyldigt beklædt med meget lange hår.
Pelsfarve Fawn, brun og sort
Højde 52
Vægt Ingen info er p.t. tilgængelig
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Meget tro, hengiven og lærvillig over for sin herre og familiens medlemmer. Racenudviser nedarvede evner som vagthund og er en fremragende beskytter.
Aktivitet /- motion En Aidi kræver en del motion. Lange gåture men også mulighed for, at løbe frit over store områder.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub www.khkg.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'