Manchester Terrier

Manchester Terrier er en hunderace af typen terrier. Den er ikke almindelig i Danmark.

Opstået i middelalderen i England. Den siges at være den nærmeste efterkommer af den nu uddøde engelsk terrier med navnet Black and Tan Terrier, som blev krydset med Whippet for at forbedre racens elegance and hastighed. Manchester Terrier siges at være en af forfædrene til Dobermann og er delvist ansvarlig for at give den sorte farve til Doberman.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område England
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Det oprindelige formål med racen var at udvikle en race der var god til at jagte og dræbe rotter.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Tæt tilliggende, glathåret, kort og glansfuld, af fast struktur. Den korte pels er meget nemt at pleje. Bruger man en gummibørste og et opvredet ægte vaskeskind med jævne mellemrum til pelsplejen, har man altid en velplejet hund.
Pelsfarve Sort og rødbrun.
Højde 41
Vægt 10 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Den knytter tætte bånd til sin familie, ofte specielt til en enkelt person, og den vogter sin familie og sit hjem. Den sætter lige stor pris på udendørs aktiviteter og indendørs hygge, og er altid tilfreds med de forhold du byder den, men den vil gerne accepteres som medlem af familien.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.manchester-terrier.dk
www.doberchest.dk
Specialklub www.dansk-terrier-klub.dk
Andre referencer www.manchesterterrier.com
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'