Greyhound

Greyhounden er en af mange myndetyper, der stammer fra Nordafrika og fund i Ægypten fra år 4000 - 2000 f. Kr. viser myndetyper ikke meget forskellige fra dem, vi kender i dag. Mynderne er oprindeligt blevet brugt til jagt på ulve, harer, gazeller og andre hurtige dyr, som er blevet løbet ind og dræbt af en eller flere mynder.

Mynder jager ved hjælp af synet. Hvor andre hundetyper bruger næsen og lugter sig frem til byttet, reagerer mynderne på synet af et flygtende byttedyr (eller en kunstig hare på en skinne). Det er dette urgamle instinkt man udnytter ved væddeløb eller coursing efter en kunstig hare, og hundene elsker det.

Greyhounds fra 800 tallet i England, blev udviklet til to funktioner: De skal være hurtige og dygtige jagthunde og de skulle være rare og loyale hunde at omgås i det daglige. De blev holdt af kongelig og rige adelsfolk.

Storbritannien

Mynde (Sighthound).

Ingen info er p.t. tilgængelig

Glat og kort. Greyhoundens glatte pels er nem at passe, den børstes igennem jævnligt med en gummibørste og derefter glattes med et fugtig vaskeskind eller blød klud.

Sort, hvid, rød, blå, fawn, dyrefarvet, brindlet eller enhver af de nævnte farver blandet med hvidt.

76

36

Progressiv retina atrofi (PRA). En arvelig betinget sygdom i nethinden.

Kræver god motion.