Greyhound

Greyhounden er en af mange myndetyper, der stammer fra Nordafrika og fund i Ægypten fra år 4000 - 2000 f. Kr. viser myndetyper ikke meget forskellige fra dem, vi kender i dag. Mynderne er oprindeligt blevet brugt til jagt på ulve, harer, gazeller og andre hurtige dyr, som er blevet løbet ind og dræbt af en eller flere mynder.

Mynder jager ved hjælp af synet. Hvor andre hundetyper bruger næsen og lugter sig frem til byttet, reagerer mynderne på synet af et flygtende byttedyr (eller en kunstig hare på en skinne). Det er dette urgamle instinkt man udnytter ved væddeløb eller coursing efter en kunstig hare, og hundene elsker det.

Greyhounds fra 800 tallet i England, blev udviklet til to funktioner: De skal være hurtige og dygtige jagthunde og de skulle være rare og loyale hunde at omgås i det daglige. De blev holdt af kongelig og rige adelsfolk.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Storbritannien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Mynde (Sighthound).
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Glat og kort. Greyhoundens glatte pels er nem at passe, den børstes igennem jævnligt med en gummibørste og derefter glattes med et fugtig vaskeskind eller blød klud.
Pelsfarve Sort, hvid, rød, blå, fawn, dyrefarvet, brindlet eller enhver af de nævnte farver blandet med hvidt.
Højde 76
Vægt 36 kg
Avls kendte sundhedstegn Progressiv retina atrofi (PRA). En arvelig betinget sygdom i nethinden.
Karakteristika /- sind Greyhounden har et stilfærdigt, venligt og hengivent væsen, men kan være lidt reserveret over for fremmede. Fra hvalpe er den meget åben, glad og frimodig, helt uden den værdighed, den får som voksen. Den er en rigtig hyggehund, elsker at være familiens centrum og kaprer med største fryd den blødeste sofa - hvis den får lov! Den er glad for søde børn og kan fra hvalp sagtens vænnes til andre husdyr som katte mm.
Aktivitet /- motion Kræver god motion.
Kennellinks www.eikica.dk
Specialklub www.myndeklubben.dk
Andre referencer www.greyhound.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'