Kerry Blue Terrieren

Kerry Blue Terrieren stammer fra grevskabet Kerry i det sydlige Irland, deraf første del af navnet og blue hentyder til den specielle blå-grå pelsfarve, som de voksne hunde får.
Hvordan racen præcis er blevet til fortaber sig i de irske tåger; men slægtskabet med de to andre irske terrierracer, softcoated wheaten og den irske terrier, er nok ikke til at løbe fra.

Kerry Blue terrieren forblev dengang et rent irsk produkt og blev derfor også valgt til Irlands nationalhund. Racen har eksisteret i mange generationer i Irland, hvor den er blevet brugt til mange forskellige formål såsom jagt, vagt og familiehund.

Siden racens anerkendelse i 1920’erne, er der sket en kolossal udvikling og ændring med den. Overalt i verden nyder Kerry Blue terrieren stor anerkendelse for sit smukke, spændende udseende og stærke udstråling, hvilket har markeret den, som en af de store showhunde.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Irland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Racen har været brugt til det hårde job at give sig i kast med oddere på dybt vand, atgå i kamp med grævling i graven og jage skadedyr.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Blødt, rigeligt og bølget.
Pelsfarve Hvalpene fødes sorte; men når Kerry Blu’en er udvokset skifter den til den karakteristiske grå/blå farve.
Højde 49
Vægt 18 kg
Avls kendte sundhedstegn Arvelig trædepudehyperkeratosis.
Karakteristika /- sind Kerry Blue terrieren er en sund og robust hund, der trives i alle miljøer og passer ind alle steder. Det er en praktisk knæstor hund. Måske netop dens eminente evne til at tilpasse sig enhver situation og dens medfødte gode manerer, gør den så nem at omgås.
Aktivitet /- motion Kræver jævn motion.
Kennellinks www.kerryblueterrier.dk
www.kerryblue.dk
Specialklub www.dansk-terrier-klub.dk
Andre referencer www.kerryblues.info
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'