Kerry Blue Terrieren

Kerry Blue Terrieren stammer fra grevskabet Kerry i det sydlige Irland, deraf første del af navnet og blue hentyder til den specielle blå-grå pelsfarve, som de voksne hunde får.
Hvordan racen præcis er blevet til fortaber sig i de irske tåger; men slægtskabet med de to andre irske terrierracer, softcoated wheaten og den irske terrier, er nok ikke til at løbe fra.

Kerry Blue terrieren forblev dengang et rent irsk produkt og blev derfor også valgt til Irlands nationalhund. Racen har eksisteret i mange generationer i Irland, hvor den er blevet brugt til mange forskellige formål såsom jagt, vagt og familiehund.

Siden racens anerkendelse i 1920’erne, er der sket en kolossal udvikling og ændring med den. Overalt i verden nyder Kerry Blue terrieren stor anerkendelse for sit smukke, spændende udseende og stærke udstråling, hvilket har markeret den, som en af de store showhunde.

Irland

Racen har været brugt til det hårde job at give sig i kast med oddere på dybt vand, atgå i kamp med grævling i graven og jage skadedyr.

Ingen info er p.t. tilgængelig

Blødt, rigeligt og bølget.

Hvalpene fødes sorte; men når Kerry Blu’en er udvokset skifter den til den karakteristiske grå/blå farve.

49

18

Arvelig trædepudehyperkeratosis.

Kræver jævn motion.