Gammel Dansk Hønsehund

Racens oprindelse kan føres tilbage til ca. 1710, da en mand ved navn Morten Bak, boende i Glenstrup mellem Randers og Hobro, igennem 8 led krydsede sigøjnerhunde med lokale gårdhunde og dermed renavlede en race af hvid- og brunbrogede hønsehunde, også kaldet Bakhunde eller Gamle Danske Hønsehunde.

Bønderne på egnen kaldte gårdhundene for "Blodhunde". Det er dog sandsynligt, at der er tale om afkom efter godsejerens støverhunde, som havde væsentligt islæt af Sct. Hubertus Hunde (blodhunde). Tilsvarende må det formodes, at sigøjnerhundene overvejende nedstammede fra spanske pointers og støverracer som de ovennævnte, hvorved der fra mange sider kom til at indgå Sct. Hubertus Hunde i de Gamle Danske Hønsehunde.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Danmark
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Alsidig anvendelig jagthund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Kort og tæt, føles en smule hårdt.
Pelsfarve Hvid med brune aftegninger, med få større eller mange små, brune pletter (fregner) i det hvide. Den brune farve kan variere, men foretrækkes brun til mørkebrun.
Højde 60
Vægt 35 kg
Avls kendte sundhedstegn Muskel dystropi eller muskelsvaghed. Muskelsvaghed hos Gammel Dansk Hønsehund har været kendt siden 1977. Sygdommen skyldes en defekt i endepladeregionens transmissionssystem, der bevirker at overførsel af impulser fra nerve til muskel ikke kan foregå i tilstrækkelig grad.
Karakteristika /- sind En Gammel Dansk er ikke bare en behagelig og rolig familiehund, men også en god brugshund der trives bedst når den får lov til at bruge både sin gode næse og sin krop.
Aktivitet /- motion Kræver megen motion.
Kennellinks www.kennel-svalegaarden.dk
Specialklub www.gdh.dk
Andre referencer www.forskningsbase.life.ku.dk/research/(1015131)
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'