Faraohund

Pharaoh Hounds er en af de ældst kendte domesticerede hunde i historien. Talrige gravmalerier og papyri fra det gamle Ægypten vidner om en middelstor race af myndetypen med opretstående ører. Fra disse afbildninger ses det, at hundene primært har været brugt til jagt på harer, gazeller, ibex og antiloper.

Da faraoen Tut Ank Amon's grav blev fundet og åbnet, indeholdt den, foruden kongens sarkofag og umådelige skatte, en livagtig Pharaoh Hound i det pureste guld, og indeni den, en mumificeret Pharaoh Hound.

I begyndelsen af 60'erne dannede 10 Pharaoh Hounds, importeret fra Malta og Gozo, basis for racen i England

Navnet Pharaoh Hound fik racen engang i 1977, da England, som protektor for racen fik anerkendt den standard, som i store træk stadig gælder også i den nye "FCI Jerusalem-model". Englænderne gav racen navnet Pharaoh Hound, som leder tanken hen på racens oprindelse nemlig: Faraoh's hund og ven i det gamle Ægypten.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Malta
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) En hurtig og effektiv jæger, der jager ved hjælp af både lugtesans og syn. På nært hold bruger den i udpræget grad også ørerne.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Kort og glansfuld, varierende fra fin og tætliggende til en smule grov.
Pelsfarve Tan eller varm tan, med hvide aftegninger.
Højde 63
Vægt 25 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Pharaohs er åben og venlige af væsen, glade, legesyge og utrolig kærlige overfor hele familien. Den egner sig glimrende sammen med børn ligesom den kommer godt ud af det med andre husdyr i familien.
Aktivitet /- motion Kræver jævn motion.
Kennellinks www.sharqiya.dk
Specialklub www.myndeklubben.dk
Andre referencer www.pharaohhca.com
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'