Shar Pei - Kinesisk Shar Pei

Spredt information igennem århundreder vidner om, at den Kinesiske Shar-Pei stammer fra Han Dynastiet(200 f.kr - 220 e.kr). Oprindelsessted er i byen "Dah Let" i den sydkinesiske provins "Kwun Tung". Shar-Pei blev brugt af bønderne som en all-round hund enten til jagt, vagt, kanp eller selskabshund. Racen var meget almindelig.

Racen har været truet med udryddelse to gange. Første gang under den kinesiske hungersnød da kommunisterne tog magten og erklærede alle hunde for luksus og brandbeskattede dem. i midten af 70rne siges det at der kun var ti tilbage i Kina. Fra Hong Kong blev nogle sendt til USA for at redde racen for at uddø.

Shar-Pei betyder" sandskindshund" og henviser til den korte, stride pels. Racen er kendetegnet med en stor blød mule, blå tunge, små bitte ører og krøllet hale.

De første to kom fra Hong Kong til os i sommeren 1980 og de vakte stor opsigt. Fællesklubben gjorde et stort arbejde for at få dem accepteret i DKK. I dag er racen organiseret i Sharpeiklubben.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Kina
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagthund, vagthund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Et karakteristisk træk hos racen: Kort, strid og børste-agtig. Pelsen er lige og står ud fra kroppen, men er normalt mere fladtliggende på lemmerne. Der er ingen underuld.
Pelsfarve Ensfarvet i alle farver undtagen hvid. Hale og baglår har ofte en lysere nuance.
Højde 51
Vægt 20 kg
Avls kendte sundhedstegn Entropion (Indadvendt øjenlåg), Miliær Shar Pei febersyndrom (FSF), og hævede rhinskvin syndrom (SHS).
Karakteristika /- sind En Shar-Pei er let at passe pga. den korte pels. Det er en temperamentsfuld hund, tæt knyttet til sin familie og elsker børn. Den har en kinesisk ophøjethed, hviler i sig selv, er ekstrem renlig, lidt reserveret over for fremmede.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.meatmouth.dk
www.sharpei.dk
www.sharpeihuset.dk
Specialklub www.sharpeiklubben.dk
Andre referencer www.cspca.com/Health/FamilialShar-PeiFever.pdf
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'