Berner Sennen Hund

Berner Sennenhunden er en landhund af gammel herkomst. Den blev holdt som vagt-, træk- og drivhund i Voralpen-området og dele af Mittelland omkring Bern. Efter landsbyen og kroen Dürrbach ved Riggisberg, hvor denne langhårede, trefarvede gårdhund var særlig almindelig, fik den sit oprindelige navn "Dürrbachler". Efter at sådanne hunde i 1902, 1904 og 1907 var blevet vist på hundeudstillinger, sluttede nogle opdrættere fra Burgdorf sig sammen i november 1907 for at renavle racen. De grundlagde "Den schweiziske Dürrbach-klub" og opstillede en racebeskrivelse. Ved et skue i Burgdorf i 1910, hvortil mange af egnens bønder mødte op med deres Dürrbachler-hunde, blev 107 hunde fremført. Siden da erhvervede racen - i lighed med de øvrige Schweizer Sennenhunde nu med navnet Berner Sennenhund - hurtigt venner i hele Schweiz og snart også i den nærliggende del af Tyskland.

I dag er Berner Sennenhunden, takket være sin attraktive, trefarvede pels og sin evne til at tilpasse sig, kendt og elsket over hele verden som familiehund.

Schweiz

Oprindelig vagt-, driv og trækhund på landet, i dag også familiehund og alsidig arbejdshund

8 år

Lang og glansfuld, glat eller let bølget.

Dybsort grundfarve med varmt brunrøde aftegninger på kinderne, over øjnene, på alle fire ben og på brystet. Hvide aftegninger.

70

44

HD og disponeret for kræft.

Kræver en jævn motion og vil gerne aktiveres.