Berner Sennen Hund

Berner Sennenhunden er en landhund af gammel herkomst. Den blev holdt som vagt-, træk- og drivhund i Voralpen-området og dele af Mittelland omkring Bern. Efter landsbyen og kroen Dürrbach ved Riggisberg, hvor denne langhårede, trefarvede gårdhund var særlig almindelig, fik den sit oprindelige navn "Dürrbachler". Efter at sådanne hunde i 1902, 1904 og 1907 var blevet vist på hundeudstillinger, sluttede nogle opdrættere fra Burgdorf sig sammen i november 1907 for at renavle racen. De grundlagde "Den schweiziske Dürrbach-klub" og opstillede en racebeskrivelse. Ved et skue i Burgdorf i 1910, hvortil mange af egnens bønder mødte op med deres Dürrbachler-hunde, blev 107 hunde fremført. Siden da erhvervede racen - i lighed med de øvrige Schweizer Sennenhunde nu med navnet Berner Sennenhund - hurtigt venner i hele Schweiz og snart også i den nærliggende del af Tyskland.

I dag er Berner Sennenhunden, takket være sin attraktive, trefarvede pels og sin evne til at tilpasse sig, kendt og elsket over hele verden som familiehund.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Schweiz
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Oprindelig vagt-, driv og trækhund på landet, i dag også familiehund og alsidig arbejdshund
Forventet levealder 8 år
Pelstype Lang og glansfuld, glat eller let bølget.
Pelsfarve Dybsort grundfarve med varmt brunrøde aftegninger på kinderne, over øjnene, på alle fire ben og på brystet. Hvide aftegninger.
Højde 70
Vægt 44 kg
Avls kendte sundhedstegn HD og disponeret for kræft.
Karakteristika /- sind Godmodig og hengiven over for folk, den kender. Selvsikker og venlig over for fremmede. Middel af temperament, let at styre.
Aktivitet /- motion Kræver en jævn motion og vil gerne aktiveres.
Kennellinks www.tiklo.dk
www.prima-sennen.dk
www.hundecenter.dk
Specialklub www.berner-sennen.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'