Shiba Inu

Shiba (også kendt som Shiba inu) betyder "lille hund" på japansk og er en meget gammel race, der opstod i det bjergrige japanske landskab. Shibalignende hundetyper har været kendt i over 3000 år og rester af sådanne hunde er bl.a. fundet i ruiner fra omkring 500 år f. Kr. Shiba'en blev oprindeligt brugt som jagthund, men blev i forbindelse med importen af klassiske europæriske jagthunderacer krydset med disse for at skabe en ny type jagthund.

Det blev over årene stadig sjældere og sjældere at støde på raceren shiba, og det fik en gruppe japanere til at påbegynde et seriøst redningsarbejde for at sikre racen fra at uddø. Racen fik sin standard i 1934 og blev i 1937 udnævnt til et såkaldt japansk "naturmonument", hvilket var med til at redde den nu så populære lille hund. Anden verdenskrig gjorde et stort indhug i racen, men den overlevede og er i dag én af Japans mest skattede hunderacer.

De første shiba'er kom til Danmark i 1968. Men disse første shiba'er blev der ikke avlet på. Først i 1980 hvor vi begyndte at få shiba'er fra Sverige, kom der gang i avlen. Siden er der kommet shiba'er til Danmark mange andre lande. I dag er der ca. 500 Shibaer i Danmark.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Japan
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) I dag anvendes de mest som selskabshund, dog anvendes nogle også til jagt.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Yderpelsen grov og lige, underpelsen blød og tæt. På halen er hårene en smule længere og udstående.
Pelsfarve Rød, black and tan, sesam, sort sesam, rød sesam.
Højde 41
Vægt 12 kg
Avls kendte sundhedstegn Patellaluksation (løs knæskal).
Karakteristika /- sind Shiba\'en er en kærlig, hengiven og fintfølende hund, der udgør en dejlig familiehund, hvis man respekterer dens selvsikre og uafhængige natur. Shiba\'en er reservet overfor fremmede og er ikke altid lige let at træne.
Aktivitet /- motion Kræver megen motion.
Kennellinks www.akainu.dk
www.fuma-ki.dk
www.saijoto.dk
www.troldehusets.dk
Specialklub www.spidshundeklubben.dk
Andre referencer www.shibaregister.dk
www.shiba-.spidshundeklubben.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'