Tibetansk Mastiff

Tibetansk mastiff (zang-ao) er en meget stor hunderace af molossertypen. Den stammer fra bjergkæden Himalaya, hvor den igennem århundreder har været benyttet som vagt-og vogterhund af nomaderne i Tibet.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tibet
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Vagt og vogterhund.
Forventet levealder 10 år
Pelstype Halvlang, tyk pels, med masser af underuld. Hannen har en tyk pelskrave ala en løvemanke.
Pelsfarve Dybsort med hvid aftegning på bryst eller sort med mørke eller lyse brunrøde aftegninger.
Højde 66
Vægt 85 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Den Tibetanske Mastiff er en relativt tung hund, middelstor, virker lidt ”firkantet” i det, og besidder et roligt og lidt reserveret temperament – den er yderst loyal og foretrækker at knytte sig til én ejer, selv om den godt kan have det fint med alle familiens medlemmer. Det er således på ingen måde en ”alle mands hund,” ikke en hund, der logrende kaster for alle gæsters fødder. Børn og Tibetanske Mastiffer er en helt ok sammensætning, blot må man – som ved alle dyr – lære børnene at respektere hunden, undlade at drille den, vække den, når den sover, og lignende. Er man ikke opsat på at lære sine børn at behandle hunden med respekt, så bør man slet ikke have hund.
Aktivitet /- motion Ingen info er p.t. tilgængelig
Kennellinks www.kennelmamaki.com
Specialklub www.danskmolosserklub.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'