Engelsk Bulldog

Omkring århundredeskiftet flyttede engelsk kniplersker af bitter nød fra England til Normandiet, og de medbragte deres dværgbulldogger, som dengang var meget populære i England. Mens racen gik under på øerne, opblomstrede den franske dværgslægtning.

Der var ganske vist lang vej til den officielle anerkendelse, for opdrættet af den undersætsige hund med flagermusører og fremstående underkøbe, var lagt i hænderne på jævne mennesker i Paris: håndværkere, gadehandlere og tjenestepiger. Først da den engelske Kong Edward VII købte sådan en hund, blev den salonfæhig og anerkendt som race.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Storbritannien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Selskabshund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Kort, fladtliggende og glathåret. Pelsen kræver ikke megen pleje.
Pelsfarve Brindlet eller hvid med brindlede pletter.
Højde 40
Vægt 14 kg
Avls kendte sundhedstegn Åndedræt og hudsygdomme.
Karakteristika /- sind Den franske bulldog er intelligent, elskværdig, kærlig og kælen. Den holder af gåture, men er ikke en udpræget motionsivrig hund. Den opmærksomme, legelystne hund gør kun lidt. Det er en god byhund.
Aktivitet /- motion Kræver mindre motion.
Kennellinks www.kennel-soundgarden.dk
www.kennelbedste.dk
www.nunuka.dk
www.bachmat.vel.pl
Specialklub www.bulldogklubben.dk
Andre referencer www.bulldoginformation.com
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'