Affenpinscher

Racen er europæisk af oprindelse og stammer tilbage de det 17. århundrede. Dens navn kommer fra tysk affe ("abe", "abekat") og pinscher ("terrier"). Racen er en forfædre til Griffon Bruxellois (Brussels Griffon) og Belgian Griffon. Hunde af Affenpinscher typen har været kendt siden 1600 men de var noget større, omkring 30 til 33 cm, og var i farverne grå, sort, gulbrun, "sort og tan", "grå og tan", og rød. Hvide fødder og bryst var også almindeligt. Racen var skabt til at være rottefanger, der skulle bruges til at fjerne gnavere fra køkkener, lagre og stalde.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tyskland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Affenpinscher er en terrier lignende race af typen selskabshund.
Forventet levealder 14 år
Pelstype Grov og mellem langt.
Pelsfarve Sort.
Højde 27
Vægt 4 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Den har behov for vedvarende, stram træning fordi nogle kan være meget svære at gøre lydige. Træning skal være varieret fordi hunden ellers nemt kan komme til at kede sig. Affenpinschere opfatter deres legetøj og mad som deres territorium, så derfor kan racen ikke anbefales for meget små børn.
Aktivitet /- motion Kræver mindre motion.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub www.dspk.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'