Canaan Hund

Canaan hund begyndte tilbage i oldtiden som en paria hund. Racen tilhører en af de mest antikke hunde, nemlig spidshundene. Racen er specificeret som en af de ældste, hvor de første optegninger går helt tilbage til bibelsk tid. Canaan er meget lig den den koreaske Jindo hund, både i udseende og karakteristika og der er historie der fortæller at Jindoen er direkte forfader til den Canaan hund vi ser i dag. Canaan hund betragtes som en national skat i Israel, som Jindo hund er det i Korea.

Racen er i dag mere udbredt i f.eks. USA og Canada end den er i selve moderlandet.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Israel
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Vogter af kreatur. Bruges i dag også til bla. spor og jagt.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Korthåret med svag strid pels.
Pelsfarve Kanel-farvet, rødbrun, sort-hvid, brun-hvid, hvid eller sort med eller uden maske.
Højde 60
Vægt 25 kg
Avls kendte sundhedstegn Hypothyroidism, epilepsy, progressive retinal atrophy (PRA), cryptorchidism, HD, osteochondritis dissecans (OCD).
Karakteristika /- sind Af natur er Canaan’en meget lærevillig, hengiven mod sin familie og en særdeles god vagthund. Dens naturlige instinkter ligger meget tæt på overfladen, og man fornemmer, at den rettelig hører til i naturen. Den har et godt forhold til andre dyr og er glad for børn. Af natur har den tendens til at strejfe ofte og man skal derfor være opmærksom på dette.
Aktivitet /- motion Kræver jævn motion.
Kennellinks www.hedehuset.com
Specialklub www.spidshundeklubben.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'