Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier’s grundstamme kan føres tilbage til området omkring Coguet Water i Northumberland. Familien Allan var længe kendt for at have racerene og modige små terriers. Piper Allen var født i 1704. Det fortælles, at han ejede 8-10 små terriers. Han døde i 1779 og racen, som opfostredes af Allan og andre, fortsatte i generationer og udgør i dag grunden for nutidens Dandie Dinmont Terrier. Den engelske ”Dandie Dinmont Club” grundlages i 1875.

Navnet har denne race fået efter en Walter Scott roman ”Guy Mannering”, der udkom i England i 1814. Scott fortæller om nogle robuste jagtterriers, der er ejet af en bonde ved navn Dandie Dinmont, som boede i Cheviot Hills i det bjergrige grænseland mellem England og Skotland. Romanen blev en bestseller, og efterspørgslen på hunde af den beskrevne type steg hurtigt. Bønderne i Cheviotbjergene satte derfor en masseproduktion i gang af disse hunde, og hver eneste ruhåret, kortbenet og gråbrun terrier-type blev kaldt for en Dandie Dinmont Terrier.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Storbritannien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Grævlinge- og rottejagt.
Forventet levealder 10 - 15 år
Pelstype Dobbelt pels med en blød, lodden underuld og en mere hård yderpels, der ikke er egentlig ruhåret, men føles strid. Kræver god trimming.
Pelsfarve Pepper eller såkaldt Mustard.
Højde 28
Vægt 8-11 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind En Dandie Dinmont Terrier er en hengiven, altid glad familiehund, der måske af og til glemmer, at den er en terrier. En Dandie Dinmont Terrier er selvstændig hund som terrier er. Den er særpræget i sit udseende med lang krop og korte ben, men kraftig bygget. Racen har et øgenavn der hedder ”Dandie roll”, da den gang er udpræget anderledes andre terrier. Racen kan være meger "terrierisk", hvor evnen til hele tiden at gøre sig bemærket vil være til stede. Den har ingen problemer med børn og andre hunde og passer nemt i en bil.
Aktivitet /- motion Kræver mindre motion.
Kennellinks www.dandie.dk
www.renard.dk
www.dandiedinmont.dk
Specialklub www.dansk-terrier-klub.dk
Andre referencer www.ddtrust.com
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'