Hvid Schweizisk Hyrdehund

I Amerika og Canada er de hvide hyrdehunde lidt efter lidt blevet til en selvstændig race. De første hunde af denne race blev importeret til Schweiz ved begyndelsen af 70\'erne. Den amerikanske han Lobo født 05.03.1966, kan betragtes som stamfader til racen i Schweiz. Afkommet efter denne han, der er blevet registreret i Schweizisk Hundestambog (LOS), udgjorde sammen med andre hvide hyrdehunde indført fra USA og Canada en grundstamme, hvorfra racen er udbredt over hele Europa. I dag findes et stort antal hvide hyrdehunde, opdrættet som en ren race gennem flere generationer.

Siden juni 1991 er disse hunde blevet registreret i et tillæg til Schweizisk Hundestambog som en ny race. Hvide schæferhunde kan også stambogsføres som Hvid Hyrdehund, såfremt de lever op til standarden.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Canada
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Familie- og selskabshund, opmærksom vagthund, som især er glad for børn. Livfuld og lærvillig brugshund.
Forventet levealder 14 år
Pelstype Dobbelt pels, middellang eller lang, tæt og godt tilliggende, med rigelig underuld. Dækpelsen er glat og tæt. Ansigt, ører og forsiden af benene har kortere pels. Halsen og bagsiden af benene har lidt længere pels.
Pelsfarve Hvid
Højde 66
Vægt 40 kg
Avls kendte sundhedstegn Primært HD
Karakteristika /- sind Temperamentsfuld uden at være nervøs, opmærksom og vagtsom. Undertiden let reserveret over for fremmede, men er aldrig frygtsom eller aggressiv.
Aktivitet /- motion Kræver regelmæssig motion og er glad for aktivering.
Kennellinks www.hvid-hyrdehund.dk
www.ny-hviddueholm.dk
www.made-to-measure.dk
Specialklub www.hvidhyrdehund.dk
Andre referencer www.dansk-kennel-klub.dk
www.berger-blanc-international.com
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'