Spansk Greyhound

Galgo'en har været kendt siden antikken af Romerne, men der er grund til at antage, at den er indført på den Iberiske Halvø længe før denne epoke. Som efterkommer af de urgamle, asiatiske mynder har den tilpasset sig landets forskellige terrænformer med stepper og sletter. Den blev i stort antal eksporteret til andre lande som Irland og England igennem det 16., 17. og 18. århundrede.

Galgo'en er en af forfædrene til den engelske Greyhound, der har mange racetræk tilfælles med Galgo'en, og den har dannet basis for den videre udvælgelse og tilpasning. Blandt de talrige citater fra klassiske forfattere skal her nævnes et fra Ærkepræsten af Hita, der skriver: "Den opjagede hare bliver straks forfulgt og fanget af mynden ...", hvad der viser racens primære og urgamle funktion.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Spanien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagt på hare. Den har også væretanvendt til – og er egnet til – jagt på andet hårvildt som kanin, ræv og endda vildsvin, men racens primære anvendelse er og bliver jagt på hare som coursing.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Tæt, meget fint, kort og glathåret overalt.
Pelsfarve Flerfarvet, bla. sort, rødbrun og helt rød. Også med aftegninger.
Højde 70
Vægt 30 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind På trods af at den bliver kaldt en \"spansk greyhound\", så er GALGO i virkeligheden ikke en Greyhound som sådan. Racelinierne til de to racer er forskellige. Ordet skal ses i at der i det sidste århundrede eller ca. der omkring, var avlere der på tværs af forædlet Galgos og mynder forsøgte at finde en hurtigere Galgo. Galgo har myndens meget rolige og blide sind og er en fortræffelig familiehund og beskytter. Næsten alle Galgos er også venlige over for andre hunde og små hunde.
Aktivitet /- motion Kræver jævn motion.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub www.myndeklubben.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'