Norsk Elghund, Grå

Norsk elghund, grå er en over 1000 år gammel hunderace. Den er Norges absolutte nationalhund, og derfor meget populær der. I Danmark har danskerne derimod aldrig rigtig taget den norske elghund til sig, måske på grund af dens stærke jagtinstinkt og det faktum at den er en af verdens mest støjende racer.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Norge
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagthund til elgjagt.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Middellangt. Dækpelsen er tyk og grov, uden krøl. På hovedet og forsiden af benene er pelsen kort og glathåret. Den er længst på halsen, på bagsiden af lår og forben samt på halen. Blød underuld.
Pelsfarve Grå med forskellige nuancer.
Højde 52
Vægt 23 kg
Avls kendte sundhedstegn HD, cataracts, og chondrodysplasia.
Karakteristika /- sind En bomstærk hund med meget stærke jagtinstinkter. Egner sig ikke specielt til at være \"byhund\" eller \"indehund\". Dens løbepensum er enorm og så er det en af de mest støjende hunde der findes. Fungere udmærket som familiehund, og er kærlig og omgængelig med både andre dyr og børn.
Aktivitet /- motion Meget krævende motion.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub www.spidshundeklubben.dk
Andre referencer www.elghundforbundet.no
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'