Old English Sheepdog

Old English Sheepdog stammer fra det sydvestlige England, hvor den tidligere blev brugt som hyrdehund til at drive får og kvæg den ofte lange vej til markedet. Den første officielle standard, det vil sige beskrivelse af racen, blev lavet i 1888, hvor også den første specialklub blev dannet.

I 1928 kom to Old English Sheepdogs til Danmark - de første i landet, og i 1965 blev vores klub dannet. Da var antallet af OES'ere i Danmark ca. 200. Skønt Old English Sheepdog stadig bruges som hyrdehund enkelte steder i verden, er den overvejende del af hundene idag selskabs-/familiehunde.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Storbritannien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Fårehyrdehund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Langhåret med let bølget kontur. Pelsen kræver meget pleje, hvilket skal indgå i ens overvejelser hvis man vil have denne race.
Pelsfarve Gråt, gråsprængt eller blålige aftegninger.
Højde 61
Vægt 30 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind En Old English Sheepdog er en stor, godmodig hyrdehund. Den er trofast og hengiven. Som ung er den ret aktiv, som ældre mere rolig og ofte flegmatisk.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.kennelblueberry.dk
Specialklub www.oesidk.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'