Tysk Wachtelhund

Af jagtlitteraturen kan det påvises, at der i århundreder har eksisteret jagthunde med et udseende som vore dages Wachtelhund, der blev brugt til at støde vildtet op. Også betegnelsen ”Wachtelhund” er historisk dokumenteret.
Ved århundredskiftet (1899-1900) påbegyndte man stambogsført avl af racen ”Deutscher Wachtelhund”. Stamfader til racen var ”Lord Augusta 1834 L”, der kom fra Staufenberg i Oberbayern. Med nogle få, dertil passende tæver begyndte man at renavle racen. Først forekom kun brune hunde (til dels med hvide aftegninger) og hvid/brune hunde, og som noget specielt de sidstnævnte med små, røde aftegninger (såkaldt ”Brand”) på hoved og ben. Med tæven ”Baby auf der Schanze 1838 L” kom også farven brunskimmel ind i avlen.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Tyskland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Tysk Wachtelhund blev og bliver udelukkende opdrættet af jægere til jægere, som både stødende og alsidigt anvendelig jagthund.
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Kraftigt, tæt tilliggende, oftest bølget, af og til også lokket (Astrakan), eller glat langhår, med en tæt underuld.
Pelsfarve Brun og brunskimmel.
Højde 51
Vægt 30 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Tysk Wachtelhund er en middelstor, langhåret, meget muskuløs jagthund. Det er passioneret jagthund, venlig og sikker over for sine omgivelser. Den er meget lærenem og har let ved at tilpasse sig. Hverken ængstelig eller aggressiv.
Aktivitet /- motion Kræver god motion.
Kennellinks Der desværre ingen kennellinks til denne race
Specialklub www.wachtelhund.dk
Andre referencer wachtelhund.homepage.dk
www.schweisshunden.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'