Beauceron

Chien de Beauce, Beauceron og Bas-Rouge er de navne, som ved slutningen af det 19.århundrede betegnede disse gamle, franske hyrdehunde fra sletterne. Alle af samme type, med glathårede hoveder og en grov, kort pels, og med kuperede ører. Kroppen havde tan-farvede aftegninger, især på den nederste del af alle fire ben, hvad der fik den tids opdrættere til at kalde hundene Bas-Rouge (”Rødstrømper”).

Pelsen var i almindelighed black and tan, men der fandtes også grå, helt sorte og endda helt tan-farvede hunde. Disse hunde blev opdrættet og udvalgt på grundlag af deres anlæg for at drive og bevogte fåreflokkene.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Frankrig
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Vildsvinejagt. Også brugt som hyrde indenfor kvæg. Nu som alsigdig brugshund.
Forventet levealder 11 år
Pelstype Korthåret.
Pelsfarve Sort med rødbrune aftegninger og harlekin (sjælden).
Højde 71
Vægt 39 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind En Beauceron er tydeligt præget af sine medfødte evner som vogter og fåre- og kvæghyrde. Den er lige så meget familiehund som brugshund, og den bliver typisk meget glad for børn, og man må tidligt lære den, at ikke alle børn er lige så glade for den. Den bliver først voksen i en alder af ca. 4 år, men til gengæld bliver den ofte 14-16 år gammel.
Aktivitet /- motion Kræver god motion.
Kennellinks www.kennel-beauceron.dk
www.beauceron.dk
Specialklub www.khkg.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'