Collie - Langhåret

Hunden stammer fra det barske nordengelske og skotske højland, hvor den arbejdede tæt sammen med fårehyrderne. Dens forfædre var romerske hunde, som rejste rundt med soldaterne. Disse hunde parrede sig så efterhånden med de lokale hunde og skabte derved stammen for collien.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Storbritannien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Hyrding af får. På gælisk betyder ordet
Forventet levealder Ingen info er p.t. tilgængelig
Pelstype Har en meget smuk pels. Den følger kroppens linier og er meget tæt. Dækpelsen er lige og føles strid. Underulden er blød, ulden og tæt tilliggende, så den næsten skjuler huden. Stor manke.
Pelsfarve Zobel/hvid, tricolour og blue merle.
Højde 61
Vægt 30 kg
Avls kendte sundhedstegn Collie Eye Anomali (CEA). Collie Eye Anomali er en arvelig sygdom i øjets nethinde og senehinde. Sydommen forekommer hos alle collie racer, Lang- og Korthåret Collie.
Karakteristika /- sind Collien har et meget mildt væsen og kan have et noget følsomt gemyt. En collie vil derfor trives dårligt i familier, hvor der skældes og smældes og råbes højt.
Aktivitet /- motion Kræver middel motion.
Kennellinks www.hvid-collie.dk
www.adior.dk
www.aynsley-collies.dk
www.kennelheitmann.dk
Specialklub www.collie.dk
Andre referencer www.collienet.com
www.dsvo.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=38
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'