West Highland White Terrier

Terrierne blev oprindelig fremavlet i middelalderen – primært på de britiske øer – med henblik på at jage små gnavere og skadedyr, som f.eks. kaniner og rotter, ræve, grævlinger og oddere. De skulle både kunne jage over og under jorden. Disse små modige og hårdhudede west highland white terriere var intelligente, lærenemme og selvstændige nok til at arbejde uden for deres herres syns- og hørevidde. Deres små hoveder, kraftige kæber og korte, muskuløse ben betød, at de var eksperter i at grave byttet frem og overvinde det.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Storbritannien
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Dobbelt pels.
Forventet levealder 10 år
Pelstype Dobbelt pels. Yderpelsen er grov og underuld er kort, blød og tæt. Pelsen skal plejes ofte.
Pelsfarve Hvid
Højde 28
Vægt 10 kg
Avls kendte sundhedstegn Allergi. CMO, Craniomandibulær osteopathy.
Karakteristika /- sind West Highland White Terrier eller Westie som den kaldes i folkemunde, er en lille hund med et meget stort "ego". Den er terrier som terrier er og det skal man tage i sin beslutning hvis man vil have sådan en race. Men lige så stædig som den er, lige god en hund er den for sin familie og er meget omgængelig med børn og andre hunde. Den egner sig både til villahuset og lejligheden.
Aktivitet /- motion Kræver mindre motion.
Kennellinks www.westie-la-gry.dk
www.kennelschacht.dk
www.white-label.dk
Specialklub www.dansk-terrier-klub.dk
Andre referencer www.west-highland-white-terrier.dk
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'