Gordon Setter

Gordon Setteren stammer fra Skotland og er oprindelig en trefarvet settervariant, overvejende sort og hvid med brune aftegn. Efter beretninger syntes den at have været ret almindelig i Skotland for over 200 år siden.

Racens forædler var den 4. hertug af Gordon Castle. Han fremavlede disse trefarvede settere, som var vidt berømt, mere for deres udholdenhed, næse samt modtagelighed for dressur end for stor fart. På Gordon Castle, som ligger lidt nord for Fochabers, ikke langt fra River Spey og nogle mil fra kysten, stod Gordon Setterens vugge.

De første Gordon Settere i Danmark blev importeret af godsejer Herman Christiansen, Rask ved Horsens. Christiansen var øvrigt medstifter af "Dansk Jagt" og formand for Dansk Kennel Klub i årene 1897-1901. De første 2 Gordons var Kent og Cora, født 10. november hos Keeper Sinton, Cragies Hall, Skotland og arriverede til Rask foråret 1875. De kom til at danne grundlag for en de mest berømte Gordonstammer nogensinde - Raskblodet - som findes i alle nulevende hunde i Danmark.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Storbritannien / Skotland
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagt på hønsefugle.
Forventet levealder 11 år
Pelstype Mellemlangt. Strukturen er fin.
Pelsfarve Dyb og blank kulsort med tan aftegninger.
Højde 66
Vægt 30 kg
Avls kendte sundhedstegn Ingen info er p.t. tilgængelig
Karakteristika /- sind Gordon setteren er intelligent og arbejdsvillig. Den er tillidsfuld og med et roligt og venligt temperament. Kræver megen tid og brugsarbejde og er ikke en hund til førstegangs hundeejeren.
Aktivitet /- motion Kræver meget motion.
Kennellinks www.kennel-nymarken.dk
www.troldmarkens.dk
Specialklub www.gordonsetter.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'