Gordon Setter

Gordon Setteren stammer fra Skotland og er oprindelig en trefarvet settervariant, overvejende sort og hvid med brune aftegn. Efter beretninger syntes den at have været ret almindelig i Skotland for over 200 år siden.

Racens forædler var den 4. hertug af Gordon Castle. Han fremavlede disse trefarvede settere, som var vidt berømt, mere for deres udholdenhed, næse samt modtagelighed for dressur end for stor fart. På Gordon Castle, som ligger lidt nord for Fochabers, ikke langt fra River Spey og nogle mil fra kysten, stod Gordon Setterens vugge.

De første Gordon Settere i Danmark blev importeret af godsejer Herman Christiansen, Rask ved Horsens. Christiansen var øvrigt medstifter af "Dansk Jagt" og formand for Dansk Kennel Klub i årene 1897-1901. De første 2 Gordons var Kent og Cora, født 10. november hos Keeper Sinton, Cragies Hall, Skotland og arriverede til Rask foråret 1875. De kom til at danne grundlag for en de mest berømte Gordonstammer nogensinde - Raskblodet - som findes i alle nulevende hunde i Danmark.

Storbritannien / Skotland

Jagt på hønsefugle.

11 år

Mellemlangt. Strukturen er fin.

Dyb og blank kulsort med tan aftegninger.

66

30

Ingen info er p.t. tilgængelig

Kræver meget motion.