Bassethund

Ordet ”bas” betyder på fransk "lav til jorden" eller simpelt "lav", hvilket kan gøre det svært at finde ud af præcis hvornår Bassetten først var avlet, da mange forskellige hunderacer var kaldt Basset, givet de blot var lavbenet. Det menes dog normalt, at et af de tidligste tekster, der omtaler hunderacen er I Fouillouxs bog, "Le Venerie de Jaqoes du Fouilloux", skrevet omkring 1585. Den nævnes igen i 1850 i bogen Chiens de Chasse.

Først i 1866 blev hunderacen importeret til England af Lord Galaway, som så senere ville skabe bassettens fodfæste i England og avle de hunde, alle nutidens bassetter stammer fra.

I 1958 kom racen til Sverige ved ejerne Ulla og Erik Petterson. Bassethunden kom til Danmark omkring 1959 fra England, af Esja Ries og hendes mor. Ved omkring 1960 kom hunderacen nok til Norge igennem Sverige hen til Nøtterøy.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område England
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Bassethund (engelsk: Basset Hound) er en jagthund.
Forventet levealder 13 år
Pelstype Glat, kort og tæt tilliggende.
Pelsfarve Sort, hvid og tan (tricolour) eller lemon og hvid (bicolour).
Højde 38
Vægt 27 kg
Avls kendte sundhedstegn Panosteitis (Sygdom i knæhase).
Karakteristika /- sind Bassethunden er en dejlig familiehund og god til børn. Den har et venligt sind, er rolig og hengiven og har en charmerende, ofte egenrådig karaktér. En Basset Hound trives bedst i selskab med en anden hund - især hvis den skal være alene hjemme mange timer om dagen.
Aktivitet /- motion Kræver jævn motion.
Kennellinks www.bassethound.dk
www.ben-ell.dk
www.kennelshots.mono.net
Specialklub www.bassetklubben.dk
Andre referencer www.basset-bhca.org
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'