Basenji

Basenji’en er en jæger, men den er hverken en klassisk spor eller støver hund.

Racen stammer fra det centrale Afrika og er en af de ældste racer der eksisterer. Dens nøjagtige oprindelse er ikke kendt, men den sættes ofte i forbindelse med det gamle Egypten fordi basenji lignende hunde her er blevet afbilledet siddende ved siden af deres ejere. Hunde skeletter, der har været begravet sammen med deres ejere vidner også om, at der virkelig fandtes hunde, der lignede basenji i det gamle Egypten.

Hundene blev af deres ejere brugt til at opspore og nedlægge bytte. Særligt blev de brugt til at nedlægge de store sump rotter hvis bid kunne forårsage blodforgiftning på mennesker. En lille klokke blev bundet omkring hundene hals så deres ejere kunne høre og følge dem når de skulle på jagt. Når større dyr skulle nedlægges blev hundene båret på deres ejers skuldre til det området byttet befandt sig. Her blev hundene sat ud samtidig og omringede byttet i flok. Hundene er svære for byttet at lugte da pelsen ikke har nogen nævneværdig duft.

I 1923 blev de første to basenji importeret til England. Desværre døde disse to hunde af deres vaccine mod hundegalskab. Flere efterfølgende forsøg på at importere hundene til England mislykkedes da hundene døde af vaccinerne. Først i 1930 blev importen en succes hvorefter racens også begyndte at spredes i Nord Amerika.

Øvrige data
Oprindelsesland/-område Afrika ( central )
Brugsegenskaber ( Oprindeligt eller nu ) Jagthund
Forventet levealder 11 år
Pelstype Kort og tætliggende.
Pelsfarve S/h, rød-hvid, tricolor og brindle
Højde 43
Vægt 11 kg
Avls kendte sundhedstegn De mest relevante sygdomme for racen er bla. fanconi, thyroidisme, øjensygdomme og HD.
Karakteristika /- sind Det første man bør fortælle om racen er at den er selvstændig. Derfor er basenjien en hund, der trods sin beskedne størrelse kan fylde meget i hverdagen.
Aktivitet /- motion Kræver meget motion og er meget aktiv.
Kennellinks www.flaghathy.dk
www.basenji.dk
Specialklub www.spidshundeklubben.dk
Andre referencer Der desværre ingen eksterne referencer
Har du tilføjelser eller rettelser til teksten, eller ønsker at få dit kennellink med under denne race, så er du velkommen til at indsende dem via kontaktformularen. Angiv "andet" når du indsender.

Hvad er der sket siden sidst...


Unknown column 'created' in 'order clause'